حس شدن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت-راهبرد معاصر
انتقاد آیت‌الله مدرسی از گرانی‌ها و افزایش سقط جنین تجمع ضدصهیونیستی مردم تهران مقابل دفتر سازمان ملل محسن رضایی: اروپا بزرگترین بازنده آمدن ترامپ است عارف: عزم ایران و روسیه بر توسعه روابط در بالاترین سطح استوار است خطیب نماز جمعه تهران: شورای حکام در خط رژیم آدمکش صهیونیستی حرکت می‌کند پزشکیان: با نگاه بسیجی می‌توان برای کشور عزت‌آفرینی کرد وزیر کشور: پرونده انتصاب استانداران هفته آینده بسته می‌شو‌د پزشکیان: حل مشکل ناترازی‌ها با روند‌های اداری امکان‌پذیر نیست سرلشکر سلامی: مردم ایران مطمئن باشند که انتقام خود را از اسرائیل خواهیم گرفت پزشکیان: مهم‌ترین مولفه توسعه پایدار در کشور افزایش سطح سلامت مردم است اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش شریعتمداری به انتشار شعری به نام رهبری: غفلت کردیم وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم پزشکیان: برای خدمتگزاری به مردم آمده‌ایم؛ قرار نیست بر آنها تحکم کنیم پزشکیان: با هیچ کشوری خصومت نداریم، اما قطعا زیر بار زور هم نخواهیم رفت
معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در گفت‌وگوی اختصاصی با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

حس شدن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت

سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور با بیان اینکه مردم به‌تدریج در حال احساس کردن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت هستند، درباره ادامه مذاکرات رفع تحریم‌ها گفت: در دولت سیزدهم جای دیپلماسی التماسی و اینکه مرتب از اروپایی‌ها و غربی‌ها التماس کنیم و هر چه آنها گفتند تمکین کنیم، نیست. ما با عزت و سربلندی کار را به پیش می‌بریم و این جواب خواهد داد.
سید محمد حسینی؛ معاون پارلمانی رئیس‌جمهور
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۳ مرداد ۱۴۰۱ - 2022 August 04
کد خبر: ۱۴۵۴۱۸

حس شدن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت/ دیپلماسی التماسی مرد!

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ يک سال پيش در چنين روزهايي بود که پس از برگزاري انتخابات ریاست جمهوری و مشخص شدن رئيس جمهور جديد؛ مراسم تنفيذ آیت الله سيد ابراهيم رئيسی به عنوان سيزدهمين رئيس جمهور اسلامي ايران برگزار شد. از آن زمان تاکنون بسياری از طرفداران و جريان های حامی وی معتقد هستند با روي کارآمدن رئيس‌جمهور جديد شرايط بسيار تغيير خواهد کرد و مشکلات کشور در حوزه اقتصاد، سياست خارجي و... مرتفع خواهد شد.


به تدریج دولت سیزدهم در کوران آزمون سخت خود قرار گرفت و میرات سنگین دولت غربگزاری گذشته بیشتر خود را نشان داد. رئيس جمهور منتخب مردم در آزمونی سخت قرار گرفت و بايد به حل مشکلاتی بپردازد که پيش تر وعده اش را به مردم داده بود. نگاهی به برخی وعده‌هاي رئيس جمهور و تطابق آن با شرايط فعلی کشور به وضوح نشان می‌دهد دولت در مدت يک سال تا حد قابل قبولی توانسته است به موفقیت دست یابد و به وعده‌هایش جامه عمل بپوشاند.


در اين ميان يکی از مهم‌ترين وعده‌هايي که شنيده و چندين بار بر آن تأکيد شد، «تغيير وضع موجود به نفع مردم» بود. دولت سیزدهم می خواهد شرايطی که دولت گذشته در سال آخر خود رقم زد را به نحو مطلوبی تغيير دهد؛ چنانکه مردم از اين تغييرات مثبت ميزاني از رضايتمندي را احساس کنند و دست کم در زمينه معيشت دچار زحمت نشوند.


برای بررسی اقدامات دولت سیزدهم در حوزه اقتصادی و البته موضوع مذاکرات رفع تحریم ها که بخشی از دوران دولت سیزدهم را به خود اختصاص داده است، با سید محمد حسینی، معاون پارلمانی رئیس‌جمهور گفت و گو انجام داده ایم که مشروح آن بیان می شود.


راهبرد معاصر: با توجه به اینکه یک سال از آغاز به کار دولت سیزدهم گذشته است و در ابتدای راه اصلاحات اقتصادی قرار داریم، اقدامات دولت در راستای کاهش فاصله طبقاتی در جامعه را چگونه ارزیابی می کنید و تا چه حد توانسته است اهداف مدنظر را محقق کند؟

حسینی: اقدام دولت در اصلاح نظام پرداخت یارانه‌ها که با عنوان «مردمی و عادلانه شدن یارانه‌ها» انجام شد، به نفع مردم کم‌درآمد و طبقات محروم جامعه است. علاوه بر این، میزان یارانه‌ها افزایش پیدا کرد و این می‌تواند به از بین رفتن فقر مطلق در جامعه کمک کند و به طور کلی طرح‌ها و برنامه‌های عمرانی دولت در همین راستاست.

مردم به تدریج در حال احساس کردن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت هستند؛ به عنوان نمونه آیین‌نامه معلمان ابلاغ شد و حقوق‌شان افزایش یافت، بالاخره معلمان قشر قابل توجهی از جامعه را تشکیل می دهند و نیمی از پرسنل دولت هستند


اگر اکنون برای راه‌اندازی پروژه‌های بزرگ سرمایه‌گذاری می‌شود، با هدف ایجاد اشتغال برای اقشاری است که در کشور شغل و درآمد ندارند. علاوه بر این، شاهد افزایش صادرات کشور به نقاط مختلف هستیم و به طور کلی وقتی درآمد کشور افزایش می‌یابد، به نفع اقشار جامعه و به ویژه محرومین هست. در زمینه طرح «مسکن ملی» نیز که پروژه عظیمی در حد احداث 4 میلیون مسکن است، به کسانی که فاقد مسکن هستند کمک می‌شود. در هر صورت سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف در تلاش هستند تا فاصله طبقاتی کاهش یابد و رانت‌هایی که وجود داشت، از بین برود.


راهبرد معاصر: انتظار مردم از دولت محسوس شدن اقدامات ارزنده دولت سیزدهم در سفره خانواده هایشان است. مردم ثمره اصلاحات اقتصادی دولت را چه زمانی بهتر می توانند لمس کنند؟

حسینی: مردم به تدریج در حال احساس کردن ثمرات اقدامات اقتصادی دولت هستند؛ به عنوان نمونه آیین‌نامه معلمان ابلاغ شد و حقوق‌شان افزایش یافت، بالاخره معلمان قشر قابل توجهی از جامعه را تشکیل می دهند و نیمی از پرسنل دولت هستند. همچنین در سال جاری برای نظام رتبه بندی معلمان 38 میلیارد تومان پیش‌بینی شده است که پرداخت شود.


راهبرد معاصر: برخی شایعه افکنان با هدف تخریب دولت و کمرنگ کردن ثمرات اقتصادی آن معتقدند دولت باید به همان سیاق گشته یارانه ها را پرداخت می کرد و دست به «جراحی اقتصادی» نمی زد. نظر شما چیست؟

حسینی: ادامه دادن به روند اقتصادی گذشته در عمل میسر نیست. مگر چقدر درآمد داریم که بخواهیم آنگونه پرداخت کنیم که بخشی‌اش هم حتی یارانه کشورهای همسایه شود؟ همه آنهایی که این ایده ها را مطرح می کنند آیا جرئت داشتند همان سال اول بگویند باید اقتصاد کشور را درمان کنیم و برای درمان اقتصاد باید به سمت توزیع یارانه عادلانه برویم؟ باید اکنون به سمتی حرکت کنیم که فقر مطلق زدوده شود و محرومیت در کشور کاهش یابد.


کشوری که می‌خواهد پرچم علوی را در دست بگیرد باید به سمت عدالت برود. نمی‌شود شاهد باشیم روز به روز بر ثروت عده ای افزوده شود و عده دیگری در فقر، بدبختی و بیچارگی باشند. برای اینکه مردم ثمرات اقدامات اقتصادی دولت را حس کنند، سند تحول نوشته شده است و نباید در این مسیر کوتاهی کنیم و باید دست به دست هم دهیم که قطعاً روز به روز وضعیت بهتر می‌شود. شما در همین مدت تغییر و تحولات محسوسی دیده‌اید و کارهای بزرگی انجام شده است.


راهبرد معاصر: منتقدان تلاش می کنند گرانی را نقطه ضعف دولت القا کنند.

حسینی: بله، گرانی وجود دارد اما دولت تلاش می‌کند کنترل شود. نباید اینگونه باشد که عده‌ای بگویند بخش خصوصی هستند! بخش خصوصی باشند اما نمی‌توانند به مردم آسیب بزنند؛ کارخانه‌ای بگیرند، بعد تعطیل و کارگران را اخراج کنند، تجهیزاتش را بفروشند، کاربری زمین‌ را تغییر دهند؛ اصلاً چنین حقی ندارند. این‌طور نیست ما حوزه ای را به بخش خصوصی واگذار کردیم با زد و بندها و رانت‌خواری‌ها هر کار بخواهند انجام دهند. اگر چنین کاری انجام دهند، نظام اسلامی آنها را خلع ید می‌کند.


مقام معظم رهبری فرمودند همه باید تلاش کنیم مردم امیدوار شوند، ولی عده ای می‌خواهند مردم را مأیوس و ناامید کنند. هر چقدر اخبار مثبت، کارهای خوب و اقدامات اساسی انجام می‌شود، سعی می‌کنند آن را لابه‌لای اخبار منفی محو یا کمرنگ کنند تا کسی متوجه آنها نشود.


راهبرد معاصر: در زمینه برجام و مذاکرات رفع تحریمها غربیها مدعی هستند طرفی که باید به توافق بازگردد ایران است و به جای اعتمادسازی، تحریم ها علیه کشورمان را افزایش می دهند. نظر شما چیست؟

حسینی: اینها زیاده‌خواهی است. آمریکا برجام را پاره کرده و از آن خارج شده است، به تعهداتش در همان مدتی که در ظاهر جزو گروه 1+5 بود عمل نمی‌کرد. در حال حاضر نیز می‌خواهد بدون هیچ تغییری به این توافق برگردد تا فقط در برجام باشد و رفتار خود را ادامه دهد. اما اکنون اوضاع تغییر کرده است و باید تعهد دهد و تضمین کند که اگر تحریم‌ها را برداشتند دیگر برنمی‌گردد.


مشخص است اگر جمهوری اسلامی مذاکره می‌کند، اصل مذاکره برای رفع تحریم‌هاست. باید منافع اقتصادی مردم حفظ شود و تا زمانی که حفظ نشود ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. نیامدیم دست روی دست بگذاریم؛ سیاست همسایگی را با کشورهای منطقه و کشورهای دیگر شروع کردیم. با سازمان‌هایی مانند «شانگهای» و همین‌طور پیمان‌های دیگر همکاری می‌کنیم تا بتوانیم شرایط کشور را متحول کنیم.


در دولت سیزدهم جای دیپلماسی التماسی و اینکه مرتب از اروپایی‌ها و غربی‌ها التماس کنیم و هر چه آنها گفتند تمکین کنیم، نیست. ما با عزت و سربلندی کار را به پیش می‌بریم و این جواب خواهد داد. انقلاب اسلامی ایران در منطقه و جهان الگو شده است و می‌بینند می‌شود ایستاد، تن به ذلت و خواری نداد و در مقابل آمریکایی‌ها کوتاه نیامد.

 

راهبرد معاصر: آمریکا زمانی قدرت خود را بر منطقه چیره می کرد و اکنون در دوران افول هژمونی آمریکا قرار داریم. از این منظر تحلیل شما نسبت به جایگاه ایران چیست؟

حسینی: در دوره ای قرار داریم که قدرت‌های مختلفی در حال شکل گیری است و جهان، جهان تک‌قطبی نخواهد بود.  اگر آمریکا می‌گفت می‌آیند و در غرب اسیا طراحی جدید اجرا می کنند و «خاورمیانه جدید»ی  رقم خواهند زد، نتوانستند به اهداف خود دست یابند و در جاهای مختلف شکست خوردند. حتی در آمریکای لاتین که حیاط خلوت‌شان بود، تک تک کشورها از تحت سیطره آنها خارج می‌شوند و همه این موارد برای ما فرصت است.

مشخص است اگر جمهوری اسلامی مذاکره می‌کند، اصل مذاکره برای رفع تحریم‌هاست. باید منافع اقتصادی مردم حفظ شود و تا زمانی که حفظ نشود ما کار خودمان را انجام می‌دهیم


از آمریکای لاتین گرفته تا آفریقا، کشورهای همسایه و کشورهای شرقی، همه اینها فرصت‌هایی است که اگر درست کار کنیم شرایط کشور می‌تواند خیلی بهتر از این باشد. اگر تلاش و کار کنیم، همه روحیه سختکوشی داشته باشیم حتماً کشور ساخته می‌شود. علاوه بر این، مردم ایران ایمان، اعتقاد و توکل به خداوند دارند و اگر درست وظیفه‌مان را انجام دهیم درهای رحمت الهی به روی ما گشوده می‌شود.

ارسال نظر